KANONSOMMAR FÖR PARKTEATERN!


Bröderna Lindgren fyllde Vitabergsparken
med djungeldjur i publiken.

Under tre varma sommarmånader har Parkteatern arrangerat hela 185 föreställningar och evenemang på 47 olika spelplatser över hela Stockholm för över 180.000 besökare. Och inte en enda föreställning har ställts in!

Det här är såvitt vi vet den första sommaren sedan starten 1942 då Parkteatern inte har behövt ställa in en enda föreställning. "Det hände att regnet strilade lite under den redan mycket blöta föreställningen, som utspelar sig i plaskdammar, men det var ingenting som hindrade varken skådespelare eller publik", berättar Linda Zachrison, konstnärlig chef för Parkteatern.

I år satsade vi extra mycket på barn och unga och resultatet visar att nyrekryteringen av publik verkligen tagit fart: 46 023 barn har besökt Parkteatern. Bröderna Lindgren har fyllde Vitabergsparken med djungeldjur i publiken och Manne firade 40 år som clown. Säsongen inleddes med familjeföreställningen Kåldolmar och kalsipper av Nationalteatern med Club Killers och möttes av en massiv respons.

Att spela ännu mer utanför Stockholms stads tullar har också varit en viktig målsättning i år – hela 104 föreställningar och evenemang genomfördes i ytterstaden. Det nya samarbetet med 127-festivalen i Bredäng, Skärholmen och Vårberg blev en dundersuccé som pågick under sex veckor och det sydafrikansk-svenska hiphopsamarbetet Kwaii gjorde bejublade konserter i bland annat Rinkeby och Rågsved. I Hässelby märktes särskilt samarbetet med Hesselby slott som tredje dagen av Stockholm Folk festival öppnade för en barn- och familjedag med fri entré.

Pressbilder finns att ladda ner här.

För mer information, kontakta:

Parkteaterns producent:
Thora L Norgård
Tel.  08 - 506 20 251, 0739-730 251
thora.l.norgard@stadsteatern.stockholm.se

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Följ oss på Instagram!

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Twitter!